Als u een oneffen vloer heeft, kan dit storend zijn en zelfs onveilig zijn. Gelukkig is vloer egaliseren een effectieve oplossing om deze problemen op te lossen. In dit artikel leert u alles over de stappen voor vloeregalisatie, de benodigde materialen en de prijzen.

Waarom is vloer egaliseren nodig?

Een oneffen vloer kan verschillende oorzaken hebben, zoals het verzakken van de ondergrond, het veroudering van het materiaal of het niet correct aanleggen van de vloer. Een oneffen vloer kan leiden tot vervelende ongemakken, zoals struikelen en uitglijden en andere onveilige situaties. Daarnaast zorgt een oneffen vloer voor hobbels en bobbels die wrijving met de PVC vloer veroorzaken, hierdoor kunnen er beschadigingen aan de onderkant optreden en geniet u minder lang van uw vloer. Daarom is het belangrijk om uw vloer te egaliseren. Tevens geven wij dan 20 jaar garantie op de vloer, egaliseren is een absolute vereiste.

Stappenplan vloeregalisatie

Vloeregalisatie bestaat uit verschillende stappen, die we hieronder uitleggen:

  • Het voorbereiden van de ondergrond: Voordat u begint met het egaliseren van de vloer, moet u de ondergrond grondig inspecteren en schoonmaken. Dit betekent het verwijderen van eventuele oneffenheden en het reinigen van het oppervlak.
  • Het aanbrengen van de verdichting van grote scheuren en kieren: Nadat de ondergrond is voorbereid, is het tijd om de verdichting aan te brengen. Dit is een dunne laag mortel dat wordt aangebracht om de ondergrond steviger te maken. Zodoende zal het dunnere egaliseer middel niet weglekken of in ongewenste ruimtes komen.
  • Het aanbrengen van de egalisatielaag: Wanneer de verdichting is uitgehard, kunt u de egalisatielaag aanbrengen. Dit is de laag die de oneffenheden opvult en de vloer weer glad maakt.
  • Het afwerken van de vloer: Na het aanbrengen van de egalisatie laag, kunt u de vloer afwerken met bijvoorbeeld een laag verf of lak. Hier komt dan de PVC vloer over.

Materialen voor vloeregalisatie

Er zijn verschillende materialen die u kunt gebruiken voor vloeregalisatie. Dit hangt af van het soort vloer die u heeft en de mate van oneffenheid. Voorbeelden van materialen zijn verdichtingsmiddelen, egaline, lijmen en afwerkmaterialen.

Prijzen voor vloeregalisatie

Zelf vloer egaliseren of laten doen?

Er zijn voordelen en nadelen aan beide opties. Als u besluit om zelf uw vloer te egaliseren, bespaart u geld, maar het kost tijd en vereist specifieke vaardigheden. Als u besluit om het te laten doen, heeft u minder werk, maar betaalt u meer.

Conclusie

Vloer egaliseren is een effectieve oplossing voor oneffen vloeren en kan de leefbaarheid en veiligheid van uw woning verbeteren. Tevens is dit noodzakelijk vanuit PVC Vloeren kopen noodzakelijk om u 20 jaar garantie te geven, dit is een vereiste. Anders kunnen wij u helaas geen PVC vloer leveren.